Izvor: Kosovska policija/Fejsbuk / - IZVOR: KOSOVSKA POLICIJA/FEJSBUK
31/05/2023 u 23:44 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Povrijeđen službenik kosovske policije

Policija tvrdi da su tokom današnjeg protesta pojedini novinari bili onemogućeni u radu i napadnuti, kao i da su njihova vozila oštežena

Kosovska policija saopštila je večeras da su u popodnevnim časovima, u različitim vremenskim intervalima, pojedina lica bacala kamenje u pravcu tri vozila kosovske policije, pri čemu je na dva automobila pričinjena materijalna šteta razbijanjem prozora, a i jedan policijski službenik je zadobio povrede.

Policija dalje tvrdi da su tokom današnjeg protesta pojedini novinari bili onemogućeni u radu i napadnuti, kao i da su njihova vozila oštežena od strane pojedinaca ili kriminalnih grupa, prenosi Kosovoonline.

- Posvećeni smo istraživanju ovih krivičnih djela i sprečavanju nasilja. Istovremeno, Kosovska policija poziva sve učesnike protesta da se uzdrže od nasilja i da svoj protest iznesu na miran način- navodi se dalje u saopštenju policije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da će napad maskiranih lica i povreda policajca u Zvečanu biti istražena.

Ministarstvo je putem objave na Fejsbuku saopštio da u oba napadima na policijska vozila i povrijeđivanju pripadnika policije, nije bilo prethodne provokacije.

- Ovakvi napadi su neprihvatljivi. Ove grupe huligana i dalje dokazuju da ih orkestrira i diriguje Beograd da destabilizuju Kosovo. Njihovi napadi ugrožavaju živote policajaca, pripadnika Kfora, novinara i svih građana na sjeveru. Kriminalci će biti identifikovani i oni će biti privedeni pravdi- saopštilo je Ministarstvo.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 05:16