/ илустрација: Ж.Б.
06/11/2021 u 07:41 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Повријеђена двојица мушкараца у Бијељини: Спречавали обрачун, па рањени

До рањавања је дошло у петак око два сата иза поноћи након што се Каран, заједно са још двојицом колега из САЈ-а, сасвим случајно затекао усред обрачуна, који су покушали да спријече

Петар Каран (30) из Градишке, припадник Специјалне антитерористичке јединице (САЈ) МУП РС, и Огњен Панић звани Шуги из Брчког рањени су у пуцњави која се одиграла испред кафе-бара "Моја кафаница" у Бијељини.

До рањавања је дошло у петак око два сата иза поноћи након што се Каран, заједно са још двојицом колега из САЈ-а, сасвим случајно затекао усред обрачуна, који су покушали да спријече. Међутим, сукоб је ескалирао и у општем метежу Каран је рањен у ногу, као и Панић, за кога се сумња да је био један од нападача.

- Оба младића довезена су са прострелним ранама екстремитета од ватреног оружја. Један је имао прострел бутине, без оштећења кости, а други прострел поткољенице са повредом кости. Тренутно су ван животне опасности и један је задржан у бијељинској болници, а други је пребачен у брчанску болницу - рекао је дежурни хирург др Жељко Перић.

Како се сазнаје, сукоб је "закувао" мушкарац који је испред кафића у "аудију А5" тукао дјевојку. То је примијетио С. Г., који је са својом дјевојком изашао из кафића. Видјевши насиље пришао је "аудију" и покушао да заштити дјевојку. Међутим, то је разбјесњело непознатог насилника. Док је С. Г. с дјевојком сиједао у такси, насилник је изашао из "аудија" и окомио се на С. Г., кренуо је да га удара, а придружила му се група момака.

- Та група је напала С. Г., а када је такси кренуо да се удаљи с лица мјеста према возилу су испалили више хитаца. У том тренутку из кафића су изашла три припадника САЈ, који нису били на дужности. Видјели су пуцњаву и интервенисали су у намјери да спријече тешке посљедице - каже извор из полиције.

Кренули на вјежбу

Како сазнају "Новости", припадници САЈ су се сасвим случајно нашли усред сукоба у Бијељини. Наиме, њих тројица су са јединицом кренули на заједничку вјежбу САЈ и МУП Србије која треба да се одржи у Лозници. Ноћили су Бијељини па су навече изашли у град, а реаговали су када су на улици видјели сукоб и пуцњаву.

Он додаје да је поново дошло до пуцњаве, у којој су и припадници САЈ потегли оружје, те је један од њих рањен, као и Огњен П. из Брчког.

У ПУ Бијељина наводе да је након пријаве пуцњаве патрола затекла повријеђене мушкарце који су превезени у болницу.

- Први резултати истраге указују да је више особа из Брчког физички напало С. Г. из Бијељине који је покушао да спријечи непознатог мушкарца у нападу на дјевојку. Непознати мушкарци су потом пуцали према аутомобилу. Због спречавања тешких последица интервенисали су припадници САЈ-а, услед чега је један од њих повријеђен - рекла је портпарол ПУ Бијељина Александра Марић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 18:41