/ - Фото: РТРС
08/12/2021 u 10:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ФОТО) Позната имена ухапшених у акцији "Сториџ 2": Дрога кријумчарена из Албаније и Црне Горе

Ова група сумњичи се да је вршила међународно кријумчарење дроге и оружја, на начин да су припадници групе дјеловали у више земаља и комуницирали заштићеним апликацијама

Организована криминална група, против које МУП Српске и СИПА данас спроводи акцију "Сториџ 2", сумњичи се да је дужи период кријумчарила дрогу из Албаније и Црне Горе у БиХ, а потом за Хрватску, Словенију, Мађарску и Њемачку, саопштено је из Тужилаштва БиХ, јавља портал RTRS.

Ова група сумњичи се да је вршила међународно кријумчарење дроге и оружја, на начин да су припадници групе дјеловали у више земаља и комуницирали заштићеним апликацијама.

image
- - Фото: РТРС, МУП РС

Из МУП-а Српске саопштено је да се претреси врше на 50 локација на подручју Бањалуке, Градишке, Бијељине, Добоја и Новог Града, те да је слободе лишено 19 лица.

image
- - Фото: РТРС, МУП РС

РТРС незванично сазнаје да су ухапшени Вељко Угреновић, 1995. (Градишка), Младен Грбић 1978. (Градишка), Саво Драгишић 1986. (Градишка), Саша Видовић, 1990. (Градишка), Горан Видовић 1965. (Градишка), Александар Витез, 1974. (Градишка), Филип Муњеран, 1991. (Градишка), Горан Гвозден, 1982. (Градишка), Дражен Каран, 1973. (Градишка), Драгослав Радаковић, 1963. (Градишка), Дарко Вујић, 1971. (Градишка), Костадин Балабан, 1992. (Градишка), Небојша Тојагић, 1980. (Бањалука), Дарио Ташков, 1988. (Нови Град), Радивој Лекић, 1987. (Лакташи), Радослав Наранчић, 1956. (Србац), Саша Наранчић, 1983. (Србац), Никола Илишевић, 1980. (Градишка), Драган Гавриловић, 1980. (Градишка) суспендовани полицијски службеник ПУ Градишка.

image
- - Фото: РТРС, МУП РС

Из Тужилаштва БиХ навели су да претресе, усмјерене на више од 20 лица осумњичених за неовлаштен промет дроге и оружја, врше Агенција за истраге и заштиту БиХ, Министарство унутрашњих послова Републике Српске и МУП Кантона Сарајево.

image
- - Фото: РТРС, МУП РС

Истрагу спроводи Тужилаштво БиХ, а сарадња је остварена и са структурама Европола и ЕУ.

image
- - Фото: РТРС, МУП РС

Акција је резултат дуготрајне истраге Тужилаштва БиХ и партнерских полицијских агенција и институција за спровођење закона из БиХ, земаља региона и ЕУ с циљем да се открију и процесуирају припадници организованих група нарко-криминала које дјелују на подручју Бањалуке, Градишке и других градова у БиХ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 02:33