КОСОВО ОНЛАЈН, илустрација
04/10/2021 u 09:58 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Прекинута блокада: Прва возила прешла преко прелаза Јариње и Брњак

Из косовске полицијске речено је да ће саобраћај убрзо бити нормализован пошто ће се на прелазима обављати рутинска контрола и контрола употребе стикера којима ће бити прелијепљене српске и ознаке Косова

Административни прелази Јариње на путу Лепосавић-Рашка и Брњак на путу Зубин Поток-Нови Пазар јутрос су отворени за саобраћај, јављају агенције преносе медији. 

Прва возила прешла су са обје стране тачно у 8.00 часова. Контролу администартивних прелаза са косовске стране обављају припадници КПС-а, јавио је дописник Срне.

Из косовске полицијске службе Срни је речено да ће саобраћај убрзо бити нормализован пошто ће се на прелазима обављати рутинска контрола и контрола употребе стикера којима ће бити прелијепљене српске и ознаке Косова.

Како су појаснили, возачи аутомобила са српским регистарским ознакама при уласку на Косово у обавези су да наљепницама које добију на прелазима прекрију заставу и грб Србије, а возачи аутомобила са регистарским ознакама Косова имају обавезу да прекрију ознаке прије уласка на територију централне Србије.

Шеф Еулекса Ларс-Гунар Вигемарк синоћ је објавио да “мисија Еулекса на захтјев косовске полиције наставља да прати ситуацију на сјеверу Косова заједно са НАТО-ом”.

Он је истакао да је ситуација стабилна и да ће се систем стављања наљепница на регистарске ознаке са обје стране примјењивати јутрос од 8.00 часова што ће надгледати Еулекс.

Административни прелази Јариње и Брњак отварају се за саобраћај послије петанестак дана блокаде који је изазвала одлука Приштине да на Косово не могу да улазе аутомобили са српски регистарским ознакама.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 02:31