Милован Витезовић / - фото: Медија Центар Београд
22/03/2022 u 11:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Преминуо Милован Витезовић

Витезовић је рођен 11.септембра 1944. године крај Косјерића

Писац Милован Витезовић преминуо је у 78. години у Београду. Српски писац преминуо је после дуге и тешке болести.

Милован Витезовић рођен је 11.септембра 1944. године крај Косјерића.

Био је дугогодишњи уредник играног програма ТВ Београд и главни уредник умјетничког програма РТС. Такође и професор филмског и телевизијског сценарија на катедри Драматургије Академије умјетности. Писао је пјесме, романе, драме, филмска и ТВ сценарија, есеје, критике и афоризме, пише "Нова.рс".

Објавио је више од четрдесет књига у око 180 издања. Био је аутор 11 романа, који су сви били бестселери. Књиге је објављивао на њемачком, енглеском, италијанском, словеначком, руском, македонском, грчком, румунском и хебрејском језику.

За телевизију је писао сценарија за драме "Шешир професора Косте Вујића", и "Снохватице" I и II; за игране телевизијске серије "Димитрије Туцовић" и "Вук Караџић" (16 епизода). Писао је сценарија за игране цјеловечерње ТВ филмове: Мјесто сусрета Београд и Сребро на Одисејевом путу за европске телевизије ОРФ и ЗДФ.

Са Здравком Шотром радио је сценарија по својим романима Лајање на звезде (награда фестивала Херцег Новог и Златна новосадска арена), а током богате каријере овенчан је бројним наградама.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 02:10