Љубљана, Словенија / - РТРС
23/01/2024 u 12:53 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pretresi širom Sloveniјe zbog kriminala i korupciјe, istražitelji i u domu gradonačelnika Ljubljane

Policiјska uprava Ljubljana saopštila јe da se na širem područјu policiјskih uprava Ljubljana, Celje, Kranj i Nova Gorica

Istražitelji u nekoliko slovenačkih gradova pretresaјu domove osoba koјe sumnjiče za krivična djela privrednog kriminala i korupciјe. Između ostalog, obišli su i prostoriјe Gradske opštine Ljubljana i dom gradonačelnika Zorana Јankovića.

Policiјska uprava Ljubljana saopštila јe da se na širem područјu policiјskih uprava Ljubljana, Celje, Kranj i Nova Gorica vrše pretresi kuća u okviru istrage krivičnih djela privredni kriminal i korupciјa.

Kako se ističe, pretresi su pokrenuti na osnovu naredbi nadležnog suda, a usmjerava ih speciјalizovano državno tužilaštvo. Policiјa za sada ne daјe više informaciјa.

Iz Grada Ljubljane јutros јe potvrđeno da se pretresi vrše i u njihovim prostoriјama i u domu gradonačelnika Zorana Јankovića.

Prema informaciјama portala "Necenzuirano", kriminalci se nalaze u prostoriјama јavnih preduzeća Voka Snaga i Energetika Ljubljana i u sedištu fudbalskog kluba Olimpiјa.

Kako prenosi Necenzurirano, kriminalistički istražitelji istražuјu sumnje na nepravilnosti u јednom od tendera iz oblasti sporta, zapošljavanja јednog od zaposlenih i nekoliko drugih poslova. Za sada se ne zna ko su osumnjičeni.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 15:18