/ ФОТО: ПРЕУЗЕТО СА ATV (KLIX.BA), ИЛУСТРАЦИЈА
22/12/2021 u 11:58 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Претреси у више градова због промета љекова који немају дозволу у БиХ

У акцији „Пиллс“ припадници СИПА врше претресе локација које користе физичке особе с циљем откривања и одузимања предмета који могу послужити као докази да су почињена ова кривична дјела

Припадници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) врше претресе на осам локација у Сарајеву, Маглају и Бијељини у оквиру оперативне акције "Пиллс" која се односи на промет љекова који немају дозволу у БиХ,преноси N1.

Осумњичене особе се терете да су супротно одредбама Закона о лековима и медицинским средствима, ставиле у промет љекове који немају дозволу за стављање у промет у БиХ, чиме је почињено кривично дјело „недозвољена трговина“, у вези са кривичним дјелом „саизвршитељство“.

У акцији „Пиллс“ припадници СИПА врше претресе локација које користе физичке особе с циљем откривања и одузимања предмета који могу послужити као докази да су почињена ова кривична дјела.

Претреси се врше по наредби Суда БиХ и под надзором поступајућег тужиоца Тужилаштва БиХ, у сарадњи с полицијским службеницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске, Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево и Министарства унутрашњих послова Зеничко-добојског кантона.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 21:41