Barikade kod Sočanice / - Foto: Kosovo onlajn
11/12/2022 u 22:35 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pripadnici ROSU blindiranim vozilima ušli u objekat na Gazivodama, poskidali srpske zastave

Predsjednik Srpske liste Goran Rakić saopštio je da je, zbog kompleksnosti situacije na KiM, formiran Krizni štab koji će redovno izvještavati o situaciji na terenu

Pripadnici ROSU ušli su pod punim naoružanjem i blindiranim vozilima u objekat velike brane na jezeru Gazivode, istjerali čuvara i poskidali srpske zastave koje se tamo nalaze, prenosi RTS.

Sjever Kosova i Metohije i dalje je blokiran što od strane građana, što od strane policije. Ne može se ni pješke ni automobilom preko prelaza Jarinje i Brnjak. Mirno je na barikadama. Održana je i sjednica Savjeta za nacionalnu bezbjednost, koju je sazvao predsjednik Aleksandar Vučić. Učinićemo sve da se sačuvaju mir i stabilnost, poručio je Vučić.

Rakić: Formiran Krizni štab koji će izvještavati o situaciji na terenu

Predsjednik Srpske liste Goran Rakić saopštio je da je, zbog kompleksnosti situacije na KiM, formiran Krizni štab koji će redovno izvještavati o situaciji na terenu.

Rakić je, komentarišući situaciju na terenu, u uključenju za emisiju ''Hit tvit'' na televiziji Pink, rekao da su tenzije na KiM i dalje prisutne.

- Tenzije nisu pale. Ovdje smo u Zvečanu, tačnije u mjestu Rudare, gdje se narod okuplja sve više i sve veći broj građana pristiže svakoga trenutka, rekao je Rakić.

On je ocijenio da je nakon današnjih izjava premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija samo podgrijana vatra i da su sprske porodice uplašene.

- Građani nisu i ne žele da nasijedaju na provokacije, poručio je on.

Rakić je pozvao građane da, imajući u vidu viši stepen tenzija koji je posledica prijetnji Prištine, budu mirni i uzdržani, "ali i budni i ne dozvole da iko nasjeda na provokacije".

- Upravo je to ono što želi Priština. Priština stalno sprovodi neke akcije da bi izazvali našu reakciju i okrivili nas da smo mi taj rušilački i remetičački faktor, upozorio je Rakić. On je naglasio da Srbi na severu KiM žele samo mir i ništa drugo.

- Želimo da sačuvamo svoje porodice i da ostanemo da živimo ovdje , poručio je Rakić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 04:47