/ - Arhiva
01/02/2023 u 10:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Proglas uz peticiju protiv evropskog predloga, među potpisnicima i Koštunica

Sama peticija ima za sada 1444 potpisa

„Ne ultimatumu, ne kapitulaciji“ – srž je prvo peticije, a potom proglasa i konferencije za medije proteklih nekoliko dana Pokreta za odbranu Kosova i Metohije.

U susret očekivanoj sjednici skupštine Srbije posvećenoj Kosovu, a koja je zakazana za sjutra u 10 časova, pokret koji već dvije i po godine okuplja srpske intelektualce koji žele da spriječe „savremene skorojeviće“, koji su uz „spoljnu pomoć“ zarobili Srbiju, a sada „hoće da dokrajče njeno nacionalno biće hladnokrvnom predajom njenog nosećeg simbola – Kosova i Metohije“, objavio je istovetni proglas i peticiju, kada su u ponedjeljak i predstavili svoje stavove, piše KoSSev.

Peticija je pokrenuta na Savindan, a inicijalno ju je potpisalo 205 članova i simpatizera Pokreta, među kojima više poznatih imena, uključujući i jedno koje se već duže ne viđa u javnosti – bivši predsjednik SRJ i premijer Srbije – Vojislav Koštunica. Pored očekivanih potpisnika, poput Matije Bećkovića, Emira Kusturice, Đorđa Vukadinovića, lidera desnih stranaka – Milice Đurđević-Stamenkovski, Miloša Jovanovića, Vojislava Mihajlovića, Boška Obradovića, tu su i bivši ministar kulture Vladan Vukosavljević, kao i još nekoliko umjetnika.

Sa Kosova, peticiju su potpisali Nebojša Jović, Zvonko Mihajlović, Aleksandar Đikić.

Sama peticija ima za sada 1444 potpisa.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 16:33