/ - FOTO: HTTPS://RS.N1INFO.COM/VEST
27/11/2021 u 17:16 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Протести у Србији због закона о референдум и ескпропријацији

Протест је организован у Београду, Новом Саду, Прељини, код Крагујевца, у Шапцу и Ваљеву

Еколошки активисти и грађани блокирали су саобраћај у више градова у Србији, због донесених закона о референдуму и експропријацији. Протест је организован у Београду, Новом Саду, Прељини, код Крагујевца, у Шапцу и Ваљеву.

У једном тренутку дошло је до сукоба и одгуривања активиста са полицијом у Новом Саду, а како су казали активсти, има и ухапшених.

Како преноси портал Н1, око 15 сати и 20 минута грађани су кренули из Улице кнеза Милоша, одакле даље ка мосту нијесу могли, ка центру Београда, а у Новом Саду су кренули ка полицијској станици.

Полицијска блокада сачекала је активисте испред полицијске станице Савски венац у Београду, надомак Газеле. Било је надгуривања активиста с полицијом и вербалног сукоба, а неколико грађана је дошло у сукоб с полицијом.

Активисти су казали да ће покушати да нађу други пут и да не одустају од свог циља. Активиста Александар Јовановић Ћута позвао је грађане у 18 сати испред Скупштине, али касније се од тога одустало. Јовановић је казао да ће о даљим корацима одлучивати у сљедећим данима.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 21:48