/ - FOTO: KURIR TELEVIZIJA
17/03/2022 u 14:11 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Прва велика исповијест Ненада Периша после повратка у Сплит

Мој живот је био на паузи, размишљао сам само о једној ствари, то није био реалан живот, наводи он

Ненад Периш се вратио у Сплит након што је мјесецима боравио у Београду, а као разлог повратка у родно мјесто навео је да је потребан својој породици, како би покушали да се сви заједно врате животу каквим су живјели прије велике несреће која их је задесила, односно од момента нестанка његовог сина Матеја Периша, пише Kurir.rs.

Подсјетимо, Матеј Периш нестао је у ноћи између 31. децембра. прошле године у Београду. Био је са друштвом у ноћном клубу Готик, а затим је напустио клуб из за сада непознатих разлога. Периша су надзорне камере снимиле наредних десетак минута, а потом му се губи сваки траг на шеталишту уз реку Саву, а потрага за младићем и даље траје.

-Вратио сам се у Сплит, у мој град, у моју породицу. Али ја сам још у Београду, срцем, и душом и размишљањем. Међутим, живот је такав да морам функционисати, имам своју породицу, свога сина Матеја и морам све те чињенице да ставим у реалне оквире и наставити даље. Апсолутно сам са Матејом, који је ту поред мене, у мојим мислима, у мом срцу, у нашем срцу, у срцу моје породице и ништа се није промјенило. Све оно што сам тражио првог дана кад сам дошао у Београд то и данас очекујем на удаљености од пар стотина километара- рекао је Ненад Периш за ТВ К1.

Отац Матеја Периша је истакао да је нон-стоп у комуникацији са МУП-ом Србије и објаснио је како је реаговао када је чуо да је пронађено тијело непознатог мушкарца на ушћу Млаве у Дунав код Старог Костолца.

-Када ми је начелник у МУП рекао да то није Матеј због патика и одеће које је имао на себи, прво сам помислио на родитеље тог човјека, то је нешто најгоре што човјек може да доживи. Али човјек је спреман на све, уз божју помоћ може све да се прође- рекао је Ненад.

Објаснио је да када се човјек нађе у таквој ситуацији има само двије могућности

-Ја уопште нисам битан, нисам ништа урадио што не би сви родитељи када би се у оваквој ситуацији нашли. Човјек када дође у овакву ситуацију има само двије могућности, да потпуно изгуби контролу, али ја сам се нашао у ситуацији да морам да тражим сина, да останем рационалан, морам да помогнем људима који га траже, морам помоћи мојој породици који од мене очекују информације, морам да помогнем себи, и морате сузбити емоције које су вам све, јер плачом не можете да помогнете ником- рекао је Ненад и објаснио што се вратио за Сплит:

-Моја породица је функционисала у границама нормалног, моја ћерка је малољетна, морам водити рачуна о њој. Мој живот је био на паузи, размишљао сам само о једној ствари, то није био реалан живот. У Београду сам осјетио да мој живот иде уназад, више нисам могао да помогнем полицији, није било резултата, то је био разлог због којег сам се вратио у Сплиту. Морам да се вратим у живот, да помогнем мојој породици и супрузи. Само, више никада неће бити исти Ненад Периш, то је други човјек-рекао је Сплићанин.

Ненад Периш је потврдио информацију да се чуо и са патријархом српским Порфиријем који му је улио наду, вјеру и вољу даљим изазовима које ће му живот пружити али и вером да ће Матеј Периш бити пронађен.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 02:01