Rakić / - РТС
11/12/2022 u 18:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Rakić: Kurti je najavio da će večeras poslati ROSU na sjever KiM

Pozivamo KFOR da spriječi upad ROSU na sjever Kosova i Metohije, jer je njihovo prisustvo na ovim prostorima protivno svim sporazumima na snazi, naveo je on

Predsjednik Srpske liste Goran Rakić saopštio je da je, prema informacijama koje ima, premijer Kosova Aljbin Kurti na sjednici sa bezbjednosnim strukturama najavio da će večeras poslati "do zuba naoružane ROSU i ostale jedinice na sjever Kosova i Metohije da progoni naš narod i sprovodi ‘Oluju‘", prenosi N1.

- Pozivamo KFOR da spriječi upad ROSU na sjever Kosova i Metohije, jer je njihovo prisustvo na ovim prostorima protivno svim sporazumima na snazi. Ovo je trenutak kada je odgovornost na KFOR-u i Euleksu da spriječi haos koji Kurti sprema, navodi Rakić u objavi na fejsbuk nalogu Srpske liste.

Zbog krize na sjeveru Kosova predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sazvao je sjednicu Savjeta za nacionalnu bezbjednost za 19 časova.

Srbi sa sjevera Kosova juče su postavili barikade na sjeveru Kosova u znak protesta zbog hapšenja bivšeg pripadnika kosovske policije Dejana Pantića.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 17:02