/ SHUTTERSTOCK - EDI RAMA (SHUTTERSTOCK)
05/10/2023 u 14:11 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Rama o danu žalosti: To nije evropski i trebalo bi kazniti Srbiju

Upitan da li se plaši izbijanja rata, Rama je rekao da je rat „velika riječ“ i da treba preduzeti mjere prije nego što bude kasno

Premijer Albanije Edi Rama izjavio je da je to što je Srbija proglasila dan žalosti zbog smrti članova, kako je rekao, paramilitarne grupe koja je ubila kosovskog policajca, bilo dovoljno da Evropska unija kaže da to nije evropski, da to nije prihvatljivo i da bi to trebalo kazniti, prenosi N1.rs.

On je pred početak Samita Evropske političke zajednice u Granadi istakao da je veoma zabrinut, jer je na Kosovu veoma ozbiljna situacija, da su se tokom godina povećavale kriminalne aktivnosti u djelu Kosova u kome uglavnom živi srpska manjina i naveo da tamo ima „mnogo nacionalizma“.

Upitan da li se plaši izbijanja rata, Rama je rekao da je rat „velika riječ“ i da treba preduzeti mjere prije nego što bude kasno.

Rama je naveo da je važno da postoji snažna volja unutar NATO da se jača misija Kfor na sjeveru Kosova, jer je granica postala potpuno porozna zbog čega ima različitih vrsta kriminalnog trafikinga, dodavši da se nada da će dijalog biti nastavljen.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 17:08