ЕДИ РАМА/ - РТС / - ЕДИ РАМА/ - РТС
07/06/2022 u 20:27 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Рама: Реализација пројекта "Отворени Балкан" од виталног значаја

Рама се посебно осврнуо на пројекат „Плави коридор“, који треба да повеже Балкан од најсјевернијег дијела Хрватске до Грчке, а пролази и кроз Албанију

Премијер Албаније Еди Рама рекао је да је реализација пројекта „Отворени Балкан“ од виталног значаја, јер он подразумијева четири основне европске слободе на Западном Балкану, које се односе се на кретање робе, људи, капитала и услуга, и истакао да су оне кључне за рјешавање сукоба у региону, преноси Албанијан пост.

- Те четири слободе су од виталног значаја за нас, од виталног значаја за безбједност у овом региону и од виталног значаја за мир и рјешавање сукоба на овим просторима, истакао је премијер Албаније.

Рама се посебно осврнуо на пројекат „Плави коридор“, који треба да повеже Балкан од најсјевернијег дијела Хрватске до Грчке, а пролази и кроз Албанију.

Нагласио је да је за тај пројекат потребна помоћ Европске уније, прије свега Црној Гори, јер, како је истакао, ако црногорски сегмент остане неразвијен, онда је изгубљен дио коридора, преноси Косово онлајн.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 16:10