/ FOTO YOUTUBE ILUSTRACIJA
07/12/2022 u 15:16 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Rama: Region mora da se drži zajedno zbog ruskog uticaja

U Albaniji niko ne želi da čuje za Rusiju, kazao je on

Albanski premijer Edi Rama rekao je da u Albaniji ne postoji ruski uticaj, ali da bi to mogao da bude problem u ostalim zemljama Zapadnog Balkana, prenosi Reporteri.

Rama je u Briselu, dan nakon samita EU-Zapadni Balkan koji je održan u Tirani, istakao da se Srbija kroz rezolicuju UN usaglasila sa politikom ostalih zemalja u osudi Rusije.

"U drugim zemljama ruski uticaj je prisutan, ruska opasnost je realna. U Albaniji niko ne želi da čuje za Rusiju. Zbog toga region mora da se drži zajedno. Uz ne baš aktivan pristup EU, stvari mogu postati problematične, od Sjeverne Makedonije, preko Crne Gore i šire. Zato moramo da se udružimo, zato je Srbija do sada uključena, ne u potpunosti kada je riječ o sankcijama, ali drži istu liniju u UN u osudi agresije", rekao je Rama.

On je dodao da je članstvo u EU uslovljeno pojedinačnim zadacima zasnovanim na zaslugama, prenosi Kosovoonlajn.

"Postali smo toliko posvećeni EU da nas niko ne može zaustaviti. Mislim da se nešto suštinski mijenja, ono što predlažem prijateljima je da ne gledaju promjene kroz članstvo, već na drugi način. Za članstvo moramo naporno da radimo. Ne možemo tražiti diplomu bez fakulteta", naglasio je Rama.

Povodom Samita EU-Zapadni Balkan koji je juče održan u Tirani, Rama je rekao da je Albanija izmamila osmjehe na lica evropskih lidera.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 14:01