/ SHUTTERSTOCK - EDI RAMA (SHUTTERSTOCK)
02/09/2022 u 12:44 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Rama: Vučić pokazao da je za mir, dogovor o dokumentima rešenje Otvorenog Balkana

Izražavam poštovanje predsjedniku Srbije koji je dao vrlo jasan signal da je mir prvi izbor, rešenje za narod, rekao je Rama

Premijer Albanije Edi Rama smatra da je inicijativa "Otvoreni Balkan” zaslužna za mnoge procese, uključujući sporazum Kosova i Srbije o ličnim dokumentima, prenosi Koha. 

Rama je na Samitu lidera Otvorenog Balkana, koji se održava u Beogradu, rekao da Kosovo ne bi gubilo toliko vremena za rešavanje pitanja kretanja sa ličnim kartama da je dio "Otvorenog Balkana".

Albanski premijer je zahvalio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koji je, prema njegovim riječima, jasno pokazao da je za mir, prenosi Kosovo onlajn.

"Juče je mogao biti još jedan dan kada su mediji mogli da budu ispunjeni uznemirujućim vijestima o tome šta se dešava između granice Srbije i Kosova. Juče se pokazalo šta je put i rešenje Otvorenog Balkana. Sa ponosom mogu da kažem da je i rešenje kretanja sa ličnim kartama rešenje sa Otvorenog Balkana. Ne bi bilo potrebe da trošite toliko vremena i energije da su Kosovo i druge zemlje takođe u Otvorenom Balkanu. Izražavam poštovanje predsjedniku Srbije koji je dao vrlo jasan signal da je mir prvi izbor, rešenje za narod. Ovo ne rešava sve, niti pitanje koje nas deli čini rešenim pitanjem, ali ovo je način", naglasio je Rama.

Rama je zahvalio Vučiću na organizaciji samita.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 14:36