Edi Rama / SHUTTERSTOCK - EDI RAMA (SHUTTERSTOCK)
15/12/2022 u 17:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Rama: Zahtjev Srbije da pošalje vojnike na Kosovo nadrealan

Razumijem da je ovo možda još jedna dimna bomba političke retorike, ali je nadrealno koliko bi bilo kada bi Kosovo zatražilo od NATO-a da pošalje albanske trupe na jug Srbije da zaštite etničke Albance, kazao je on

Premijer Albanije Edi Rama ocijenio je situaciju na sjeveru Kosova nepovoljnom i zabrinjavajućom, a zahtjev Srbije da tamo pošalje vojnike nadrealnim, prenijela je agencija MIA, javlja N1.

Povodom najave Beograda da će od Kfora zatražiti povratak 1.000 pripadnika srpskih snaga na Kosovo, nakon što su Srbi na sjeveru Kosova ponovo blokirali puteve, Rama je rekao da je to kao kada bi Priština zatražila od NATO-a da pošalje albanske vojnike da zaštite etničke Albance u Preševskoj dolini.

- Razumijem da je ovo možda još jedna dimna bomba političke retorike, ali je nadrealno koliko bi bilo kada bi Kosovo zatražilo od NATO-a da pošalje albanske trupe na jug Srbije da zaštite etničke Albance, kazao je Rama na novogodišnjem prijemu za ambasadore.

Rama je rekao da kraj ove kalendarske godine „nije dobar za proces normalizacije odnosa Kosova i Srbije“.

- Porast tenzija na sjeveru Kosova je ne samo beskoristan, već i duboko zabrinjavajuć. Nevjerovatno je da se stalno moramo suočavati sa pojavom barikada, zastojima u procesu normalizacije i vatrogasnim brigadama SAD i EU koje trče da spasu dijalog od plamena teške političke retorike, kazao je Rama.

Rama je naveo i da se ušlo u treću deceniju „otkako je Kosovo jednom zauvijek oslobođeno Beograda“ i dodao da ono „više nikada neće biti pod zakonom Beograda“.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. april 2023 01:12