Edi Rama / - KABINET PREDSJEDNIKA VLADE CG
17/11/2022 u 21:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Rama: Zajedničko tržište za lakši pristup energentim

Ako bismo nastupali na regionalni način u energetici, možemo imati jednostvaniji pristup finansijama i snažniji kontakt sa privatnim sektorom, smatra on

Premijer Albanije, Edi Rama, saopštio je da se nada da će biti stvoreno regionalno tržište energenata, kako bi zemlje Zapadnog Balkana imale lakši pristup energiji i investicijama u sektoru energetike, prenosi Mina biznis.

- Bez ikakve sumnje, u ovim teškim vremenima, postaje sve očiglednije da moramo da regionalizujemo naša tržišta i da u energetici idemo izvan naših granica, rekao je Rama.

On je u Beogradu na regionalnoj konferenciji Mogućnosti ulaganja u obnovljive izvore energije na Zapadnom Balkanu poručio da su lokalna tržišta zemalja Zapadnog Balkana mala i da, ako se zemlje pojedinačno budu bavile pitanjem energetike i nabavakom energenata, oni mogu biti samo skuplji, prenosi Tanjug.

- Ako bismo nastupali na regionalni način u energetici, možemo imati jednostvaniji pristup finansijama i snažniji kontakt sa privatnim sektorom, smatra Rama.

On je zahvalio vladama Srbije i Norveške što su omogućile da započnu razgovori sa ljudima koji imaju najbolja strukturna znanja u ovoj oblasti - Norvežanima.

Rama je naveo da se nada da će razgovori biti nastavljeni i da će imati uz sebe norveške prijatelje, kako bi zemlje Zapadnog Balkana napravile master plan za regionalno tržište i mapu puta za ulaganja u obnovljive izvore energije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. mart 2023 23:21