/ - илустрација
01/06/2021 u 16:55 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Република Српска: Разбијена мрежа педофила

У оквиру ових активности, по наредбама надлежних судова извршени су претреси на седам локација

Полицијски службеници МУП-а Републике Српске данас су у оквиру оперативне акције “Систем 2021” ухапсили пет особа за које постоје основи сумње да су у претходном временском периоду извршиле кривично дјело искоришћавања дјеце за порнографију, јавља Klix.ba. У акцији су ухапшени П. П. М. из Бијељине, П. М. из Бање Луке, Д. Б. из Босанске Дубице, М. Б. из Градишке и Д. С. из Модриче.

-У оквиру ових активности, по наредбама надлежних судова извршени су претреси на седам локација на подручју РС-а, за које се утврдило да их користе особе које се доводе у везу с извршењем наведеног кривичног дјела и том приликом су пронађена и одузета средства извршења кривичног дјела и то рачунари, таблети, мобилни телефони, УСБ, меморијске картице, СИМ картице, фотоапарати и остали уређаји за чување дигиталних података, као и други предмети који се могу довести у везу с извршењем кривичног дјела- казали су из МУП-а РС.

Додали су да су кривична дјела извршена тако што су осумњичени у претходном временском периоду посјећивали интернет странице које су садржавале материјале с фотографијама дјечије порнографије, преузимали фотографије и видеоснимке са споменутих страница, након чега су користећи друштвене мреже и апликације за комуникацију у више наврата дијелили, односно примали споменути садржај.

-Такође, сумњиче се да су на удаљеним инфраструктурама креирали складишни простор за чување дигиталних података, који је био под њиховом контролом, након чега су на споменуте складишне просторе у више наврата складиштили садржаје дјечије порнографије. У току је криминалистичка обрада ухапшених особа- наводе из МУП-а РС.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 22:33