Бањалука / - WIKIPEDIA
27/07/2021 u 08:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Робија за све који Српску и Србе назову геноцидним!

Српски представници се неће повући из институција, али неће учествовати у раду и доносити одлуке док се не ријеши питање наметнутог закона о забрани негирања геноцида у БиХ

Једна од измјена закона коју су договорили идери Српске у Бањалуци биће да ко год назове Републику Српску или српски народ геноцидним иде у затвор, сазнају "Новости".

Ово ће бити предложено кроз измјене Кривичног закона РС на сједници у петак, 30. јула.

Подсјећамо, лидери политичких партија из Републике Српске закључили су да српски представници у институцијама БиХ, односно Предсједништву, Савјету министара и Парламенту БиХ не одлучују.

То значи да српски представници неће повући из институција, али да неће учествовати у раду и доносити одлуке док се не ријеши питање наметнутог закона о забрани негирања геноцида у БиХ.

Један од закључака састанка је да се у процедуру упуте два закона. Такође, договорено је да се на сједници НСРС, која ће бити у петак, нађу закони а сједница ће бити затворена за јавност.

- Политички представници из РС одбацују наметнуте одлуке високог представника и сматрају га неприхватљивим и ништавним. Сматрамо да не постоје услови за рад српских представника у институцијама БиХ - Предсједништву БиХ, Парламентарној скупштини и Савјету министара.

Одбацује се свако наметање на нивоу БиХ и не постоји легални високи представник јер није изабран у складу са процедурама и одбацује се сарадњу с њим, закључци су са састанка.

На састанку је било ријечи и о другим активностима које ће бити у наредном периоду.

Преко посланичких клубова биће упућена два закона везана за ову тематику, а ријеч је о кривичним законима.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 04:39