/ FOTO YOUTUBE: INSAJDER VIDEO
19/04/2022 u 18:31 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Шарићу и сарадницима одузета имовина: Блокирано десет сефова, 12 аутомобила, станови и зграде

Дарку Шарићу и члановима групе, али и лицима која су повезана са њима, по налогу Тужилаштва за органозовани криминал одузима се и блокира имовина

Дарку Шарићу и члановима организоване криминалне групе, али и лицима која су повезана са њима, по налогу Тужилаштва за органозовани криминал одузима се и блокира имовина, сазнаје “Блиц”. У само једном дану привремено је заплијењено 20 возила, блокирано најмање десет сефова, замрзнути динарски и девизни рачуни, запечаћени станови и читаве зграде.

Како пише Блиц, међу привремено одузетим возилима је 17 аутомобила од којих су пет "блинде" и три мотора. Шарићевом адвокату који брани и Вељу Невољу, Дејану Лазаревићу запечаћени су сефови и блокирани динарски и девизни рачуни. Лазаревићу су заплијењена и два стана у Београду.

Тужилаштво за организовани криминал (ТОК) - осим што је поднијело захтијев за спровођење финансијске истраге против ухапшеног Дарка Шарића, чланова који се сумњиче да су дио организоване криминалне групе и са њима повезаним лицима - проширује истрагу.

- Тренутно се истражује покретна и непокретна имовина, сефови и рачуни Шарића и њему блиских људи у иностранству. Тужилаштво ће уколико се утврди имовина одмах тражити блокаду имовине путем међународне правне помоћи то јест, замолнице. Листа имовине Шарића и лица која су у сродству са њим, како сазнајемо, исписана је на неколико страна. У позамашном богатству од којег је дио раније блокиран одлуком Вишег суда, сада су додатно привремено одузети аутомобили, мотори, станови, зграде, гараже и сефови. Шарићу су сада блокирана још два нова сефа- пише наведени портал.

Судећи по имовини Шарићи су куповали станове у истим дијеловима града па чак и улицама. Наташи Шарић (прва супруга са којом има једно дијете) привремено су заплијењена три стана од којих су два у београдским улицама Антифашистичких бораца и Булевару Арсенија Чарнојевића. У истим улицама, број до броја, су станови рођеног брата ухапшеног Дарка Шарића, Душка Шарића. Супрузи Душка Шарића заплијењен је стан у Чајетини.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 18:39