Димитар Ковачевски / - принтскрин
17/01/2022 u 07:49 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Сјеверна Македониjа добила нову владу: Димитар Ковачевски нови премиjер

За су гласала 62 посланика парламентарне већине у Собрању, а против jе гласало 46 полсаника опозиционих партиjа

Парламент Сјеверне Македониjе изабрао jе синоћ нову владу чиjи jе премиjер Димитар Ковачевски, лидер Социjалдемократског савеза Македониjе (СДСМ).

За су гласала 62 посланика парламентарне већине у Собрању, а против jе гласало 46 полсаника опозиционих партиjа, пренијела jе МИА.

Нова влада Ковачевског, у коjоj окосницу чине СДСМ и ДУИ, наслиједиће владу Зорана Заева, коjи jе у децембру прошле године поднио оставку.

У Влади Димитра Ковачевског девет министара су нова имена, док jе 11 било дио Владе Зорана Заева, у коjоj jе Ковачевски био замјеник министра финансиjа. Коалициjа СДСМ "Можемо" има 11 министара, ДУИ Алиjа Ахметиjа шест, а три jе добио нови колациони партнер Алтернатива Африма Гашиjа.

Министри без ресора су досадашњи вицепремиjер за економска питања Фатмир Битићи и досадашњи министар правде Боjан Маричић, а нови су Славица Грковска и Џемаил Чупи.

Ковачевски jе наjавио да ће се његова влада посветити економиjи, енергетском развоjу и повећању заполености, али и преговорима са ЕУ.

Он jе додао да очекуjе да ће опозициjа бити конструктивна и да ће са владаjућом коалициjом сарађивати у интересу доношења наjбољих одлука за државу и грађане.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 15:21