/ - ZVOR: TELEGRAFI.COM
14/09/2023 u 17:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Sjeverna Makedonija zabranila akcije i promocije prehrambenih proizvoda, dovode građane u zabludu

Ističe se da će se tom odlukom smanjiti moguće manipulacije prilikom ovakvog vida prodaje poljoprivredno-prehrambenih proizvoda, a smanjiće se i spriječiti narušavanje tržišta usled zloupotreba u prometu pojedinih proizvoda i robe

Vlada Sjeverne Makedonije odlučila je da zabrani "akcije" i "promocije" prehrambenih i poljoprivrednih proizvoda u trgovini na malo do 30. novembra.

Kako se navodi u saopštenju, ta odluka je donijeta da bi se građani zaštitili od manipulacija cijenama, a iz zabrane su izuzeti alkoholna i bezalkoholna pića, kada se stavljaju u promet.

- Ova odluka je donijeta je u skladu sa članovima Zakonom o trgovini o narušavanju domaćeg tržišta. Odluka je donijeta kako bi se spriječile zloupotrebe u prometu pojedinih proizvoda i robe - napominje vlada Dimitra Kovačevskog.

Ističe se da će se tom odlukom smanjiti moguće manipulacije prilikom ovakvog vida prodaje poljoprivredno-prehrambenih proizvoda, a smanjiće se i spriječiti narušavanje tržišta usled zloupotreba u prometu pojedinih proizvoda i robe.

- Odluka je donijeta kako bi građani znali tačnu i realnu cijenu tog proizvoda i da ne budu dovođeni u zabludu sa cijenama prehrambenih proizvoda. Ova odluka će se primjenjivati do 30. novembra 2023. godine-  piše u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 09:06