Ilustracija / - FOTO: PIXABAY
30/07/2023 u 18:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sjeverna Makedonija: Žena umrla poslije ujeda krpelja

Ona je poslije ujeda sama odstranila krpelja, a tek nakon pojave simptoma, nekoliko dana nakon ujeda, prvo je bila hospitalizovana u Štipu, a zatim u Skoplju

Dvadesetsedmogodišnja žena iz Štipa umrla je od krimsko-kongoanske hemoragijske groznice nakon što je ujeo krpelj, saopštio je danas Institut za javno zdravlje Sjeverne Makedonije.

Ta žena je, kako se navodi, poslije ujeda sama odstranila krpelja, a tek nakon pojave simptoma, nekoliko dana nakon ujeda, prvo je bila hospitalizovana u Štipu, a zatim u Skoplju.

Direktor Instituta za javno zdravlje Šaban Memeti izjavio je da je virusološka laboratorija 27. jula dokazala krimsko-kongoansku hemoragijsku groznice kod pacijentkine koja je hospitalizovana na Klinici za infektivne bolesti u Skopllju.

- Riječ je o 27-godišnjoj ženi iz sela Kučica kod Štipa koja je preminula istog dana usljed brzog napredovanja bolesti, rekao je Memeti.

Dodao je da su pretraženi svi kontakti u njenoj porodici, da su uzeta četiri test materijala i da su svi bili negativni.

- Kontakti koji su srednjeg i visokog rizika biće pod zdravstvenim nadzorom narednih 14 dana, rekao je direktor Instituta za javno zdravlje Sjeverne Makedonije, a prenijeli lokalni mediji.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 22:06