Вучић и Додик на конференцији за новинаре / - INTEL
14/04/2022 u 11:27 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Сјутра састанак Додика и Вучића у Београду: Хоће ли добити заштиту или "отријежњење"?

Вучић у последње вријеме покушава да води уравнотежену политику када су у питању односи са Западом и Русијом, док је Додик потпуно окренут Кремљу и жигосан као Путинов играч

У Београду ће сјутра бити одржан састанак предсједника Србије Александра Вучића и члана Предсједништва БиХ Милорада Додика, сазнаје Тањуг.

Вијест стиже након што се Вучић данас састао са високим представником БиХ Кристијаном Шмитом.

Шмит је у уторак поништио Закон о непокретностима Републике Српске, што је наљутило владајућу структуру РС, али је Вучићева реакција изостала.

Вучић је тек данас, током састанка, изразио неслагање са најновијим одлукама и примјеном бонских овлашћења за које сматра да „не доприносе стабилности“. Али је нагласио да је мир у региону најважнији, преноси Кликс.ба.

С друге стране, власти РС тврде да је Додикова безбједност угрожена, а степен безбједности подигнут.

Вучић у последње вријеме покушава да води уравнотежену политику када су у питању односи са Западом и Русијом, док је Додик потпуно окренут Кремљу и жигосан као Путинов играч.

Додик ће вјероватно сјутра тражити додатну заштиту од Вучића, али би умјесто тога могао да се „отријезни”, у смислу да Србија неће подржати његов фронтални сукоб са Западом.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 09:00