Ilustracija / - FOTO: PEXELS
07/04/2024 u 19:18 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Skoplje: Muškarac osumnjičen da je iznudio 180.000 eura predstavljajući se kao službenik ANB-a

Jedan Skopljanac uhapšen je zbog sumnje da je od direktora firme ucjenama i prijetnjama iznudio 180.000 eura lažno se predstavljajući kao službenik Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB), saopštili su skopsko tužilaštvo i policija.

Kako se navodi u saopštenju, osumnjičeni se u periodu od 14. decembra 2023. do 5. aprila 2024. godine lažno predstavljao kao službeno lice – službenik ANB i uz ozbiljne prijetnje primorao oštećenog da mu preda novac, nakit, automobile i drugu robu u ukupnom iznosu od oko 180.000 eura.

- Predstavljajući se kao radnik ANB-a i posrednik za naplatu duga, osumnjičeni je prijetnjama po život i život njegove porodice vršio pritisak na oštećenog 54-godišnjaka, direktora preduzeća, a u više navrata uzeo novac, tri automobila, dva mobilna telefona, zlatno prstenje i drugi nakit, pecizira tužilaštvo.

Prema navodima policije, M.G. iz Skoplja prijavio je da je od novembra 2023. godine I.J. iz Skoplja u više navrata od njega iznuđivao novac upućijući mu prijjetnje po život i da je od tada isplatio ukupno 180.000 eura.

- Istog dana oko 17 časova, po prethodnom dogovoru između njih, M.G. je u jednoj ulici predao 500 eura I.J, koje su prethodno bile tehničko-kriminološli obrađene. Odmah potom, u zajedničkoj akciji polcijskih jedinica za teška krivična djela i za suzbijanje teškog kriminala I.J. lišen je slobode, piše u saopštenju.

Osumnjičenom Skopljancu, kojeg tužilaštvo sumnjiči za dva krivična djela – „iznuda“ i „lažno predstavljanje“, sudija za prethodni postupak krivičnog suda u Skoplju odredio je pritvor od 30 dana.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 23:31