Зоран Заев / - РТС
06/09/2021 u 20:58 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Заев: Вјерујем да ће се ситуација у ЦГ смирити, морају гарантовати добру будућност за све

Заев је рекао да Балкан заједно сједи за столом, расправља о европској агенди, и има сарадњу јер сви, како је рекао, желе исту будућност

Премијер Сјеверне Македоније Зоран Заев казао је да вјерује да ће се ситуација у Црној Гори смирити, додајући да је забринут због сваке ретроградне ситуације која се дешава у региону, јавља агенција МИНА.

Он је коментаришући дешавања у Црној Гори, казао да је право на протест свуда дозвољено, али насиље више не личи на Балкан.

-Балкан заиста није темпирана бомба или буре барута, Балкан се промијенио. Балкан има многе европске вриједности, он је напредан-- оцијенио је Заев, преноси агенција МИА.

Према његовим ријечима “сви смо на добром путу”.

-Буквално све земље и зато је наша дужност да дјелујемо европски. Вјерујем да ће се ситуација у Црној Гори смирити јер морају размишљати унапријед и гарантовати добру будућност за све људе на Западном Балкану-казао је Заев.

Он је казао да дијалог и дипломатија дају резултате.

-Чак, и овдје постоје вјерска питања против људи у нашим пријатељским сусједним земљама, заиста је непријатно за нас овдје, Македонце, али и све грађане који живе у Сјеверној Македонији- рекао је он.

Заев је рекао да Балкан заједно сједи за столом, расправља о европској агенди, и има сарадњу јер сви, како је рекао, желе исту будућност.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 02:04