/ - /FOTO YOUTUBE REPUBLIKA -SKRINŠOT
18/11/2021 u 20:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Случај Беливук: Под истрагом имовина вођа "кавачког клана" у Србији

Финансијска истрага о покретној и непокретној имовини чланова криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића улази у завршну фазу

Финансијска истрага о покретној и непокретној имовини чланова криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића улази у завршну фазу. Према неслужбеним информацијама, донесено је више одлука о привременој забрани располагања одређеним становима и објектима у Панчеву, кућама и трговинама у Београду, али и парцелама у околини Лознице, преноси Курир.

Одузета је и готовина, више од сто хиљада еура, а ова мјера највише је погодила Беливука и Миљковића за које се сумња да су вође ове групе.

Неки од станова мијењали су власнике неколико пута, али је на крају дошао до Беливука или Миљковића. Навели су да имају одређена мјесечна примања, али је тај број тотално несразмјеран у односу на оно што имају.

То се посебно односи на куће у Чачанској улици, на Звездари, грађене једна до друге по угледу на некадашње "Шилеров" земунског клана. Миљковићева кућа довршена је прије хапшења, а у њој је живио са супругом и двоје дјеце, док је Беливукова била у завршној фази.

Формирано трочлано вијеће које ће судити Беливуку и Миљковићу

Живио је са супругом Бојаном и двоје дјеце у оближњој згради. У међувремену, док је у притвору, рођено му је треће дијете.

- Истражујемо и имовину наводних вођа "кавачког клана" у Србији - наводи саговорник.

У фокусу је Београд, али и Златибор. Постоје индиције да је изградња неких зграда на Звездари финансирана од новца зарађеног трговином наркотицима. Ту је важна била и улога Беливука и Миљковића, као шефова њихове испоставе у Србији. Опрани су милиони и полицијски инспектори буквално склапају мозаик, дио по дио, овог мафијашког финансијског дјеловања и путања прљавог новца.

Према незваничним сазнањима и територија Новог Сада била је "интересантна" припадницима которских кланова за прање пара. Највише се "инвестирало" у изградњу станова, кућа и локала, али су им биле интересантне и вриједне оранице.

Све се то сада пописује и истражује поријекло новца. Врло брзо и у овом дијелу треба очекивати решења о одузимању имовине.

(Курир.рс/Новости)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 10:16