Ilustracija / - SHUTTERSTOCK
24/01/2023 u 12:46 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Šmit: BiH mora da iskoristi istorijsku šansu nakon što je postala kandidat za EU

U okviru posjete Briselu, visoki predstavnik Kristijan Šmit je podijelio informacije o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH sa Odborom za spoljne poslove Evropskog parlamenta, navedeno je u saopštenju

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Kristijan Šmit izjavio je u Briselu da BiH mora da iskoristi istorijsku priliku nakon što joj je odobren kandidatski status za članstvo u EU.

Kako je saopšteno iz Kancelarije visokog predstavnika, Šmit je to rekao na sastanku sa članovima Odbora za spoljne poslove Evropskog parlamenta u Briselu.

„U okviru posjete Briselu, visoki predstavnik Kristijan Šmit je podijelio informacije o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH sa Odborom za spoljne poslove Evropskog parlamenta“, navedeno je u saopštenju.

Tokom boravka u Briselu, Šmit je o situaciji u BiH i evropskom putu te zemlje, između ostalih, razgovarao i sa evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varheljijem, specijalnim izaslanikom EU i bivšim visokim predstavnikom u BiH Miroslavom Lajčakom i izvjestiocem Evropskog parlamenta za BiH Paulom Rangelom.

Šmitovo učešće na sjednici Odbora je najavljeno ranije, a prethodno je grupa evroparlamentaraca tražila da se visoki predstavnik sasluša pred ovim tijelom, u vezi s nametanjem izmena Izbornog zakona BiH tokom izborne noći, 2. oktobra prošle godine.

Iako je bilo potvrđeno, saslušanje je odgođeno nekoliko puta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
09. jun 2024 03:20