Небојша Стефановић / - РТРС
28/09/2021 u 10:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Стефановић: Војска подигла готовост по налогу Вучића, није ушла гдје не треба

Стефановић је за изјавио да је војска „спремна да брани свој народ“, и да је подизање борбене готовости и њено присуство дуж линије са Косовом „прије свега превентиван механизам“

Министар одбране Србије, Небојша Стефановић, изјавио је да је војска по налогу предсједника Србије Александра Вучића подигла степен борбене готовости у  копненој зони безбједности дуж административне линије са Косовом "али да није ушла нигдје гдеј не треба да уђе", преноси N1.

Стефановић је за телевизију Пинк изјавио да је војска „спремна да брани свој народ“, и да је подизање борбене готовости и њено присуство дуж линије са Косовом „прије свега превентиван механизам“.

-На нашој територији имамо право да распоређујемо, нико нам неће говорити шта да радимо, то је наша суверена одлука. Не кршимо ниједан међународни споразум, војска није ушла нигдје гдје не треба да уђе- рекао је Стефановић.

Он је изјавио  да је подизање борбене готовости у ј Копненој зони безбједности дало ефекте и охрабрило народ да се неће дозволити „да их било ко убија“, али и да је показало да је Србија довољно уздржана и да неће правити инциденте.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 16:25