Hašim Tači / - FOTO: EPA
29/05/2023 u 17:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sud u Hagu pustio Tačija da posjeti bolesnu majku na Kosovu

Njegova porodična kuća u Buroji je pod strogim bezbjednosnim mjerama pripadnika Euleks policije, a tu je viđen i automobil kosovske policije

Jedan od lidera takozvane OVK Hašim Tači optužen za ratne zločine i zločine protiv čovječnosti, doputovao je danas na KiM iz Haga i nalazi se u svom rodnom mjestu u Buroji, u kući svojih roditelja.

Tači je došao na KiM da bi posjetio majku, koja je prije nekoliko dana imala zdravstvene probleme i ležala u bolnici, prenio je "Reporteri".

Njegova porodična kuća u Buroji je pod strogim bezbjednosnim mjerama pripadnika Euleks policije, a tu je viđen i automobil kosovske policije.

Tači je na KiM stigao oko 12.30 časova i odmah je poslat u Buroje. Podrazumijeva se da mu je bilo dozvoljeno samo da se sastane sa svojim roditeljima, prenosi Tanjug.

Tačijeva majka puštena je prije nekoliko dana iz Univerzitetskog kliničkog centra Kosova, gdje se liječila pet dana. Sada se nalazi na kućnom liječenju.

"Reporteri" navodi da je u blizini kuće porodice Tači u Buroju otežana komunikacija elektronskim putem, a sumnja se da je zbog mjera bezbjednosti prekinuta i internet i telefonska mreža.

Očekuje se da će se Tači danas vratiti u Hag odmah nakon posjete roditeljima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. septembar 2023 17:23