/ EPA-EFE
21/02/2023 u 15:31 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Suđenje Tačiju i drugima počinje 3. aprila, status žrtve dobile još 84 osobe

Time je ukupan broj žrtava koje učestvuju u ovom predmetu porastao na 137-naveli su u sudu i dodali da je do sada odbačeno ukupno 86 prijava

Suđenje bivšim političkim liderima Kosova i nekadašnjim komandantima OVK Hašimu Tačiju, Kadriju Veseljiju, Redžepu Seljimiju i Jakupu Krasnićiju počeće 3. aprila, a status žrtve u tom procesu su dobile su još 84 osobe, saopštila su Specijalizovana Veća Kosova sa sedištem u Hagu, prenosi N1.

-Osamdeset i četiri podnosilaca zahtjeva je dobilo status žrtve koja učestvuje u ovom postupku. Oni će biti uključeni u već postojeću Grupu 1 (u kojoj je od ranije 53 osoba) i zastupaće ih isti zastupnik žrtava. Time je ukupan broj žrtava koje učestvuju u ovom predmetu porastao na 137-naveli su u sudu i dodali da je do sada odbačeno ukupno 86 prijava.

Kako su naveli, radi se o petoj odluci o žrtvama Pretresnog panela II kojom su ponovo obuhvaćene i direktne i indirektne žrtve zločina.

Hašim Tači, Kadri Veselji, Redžep Seljimi i Jakup Krasnići optuženi su za zločine protiv čovječnosti i ratne zločine nad stotinama civila u više logora na Kosovu i sjeveru Albanije od marta 1998. do septembra 1999. godine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. septembar 2023 03:24