07/07/2021 u 19:43 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Суљагић о Абазовићу: Када дођеш некоме у кућу не сједаш одмах за врх стола

Само један разлог због чега сам казао да он неће бити говорник јесте чињеница да не желим да било ко мисли да је важнији од комеморације као личност, нагласио је он

Емир Суљагић, директор Меморијалног центра Поточари, данас је у емисији N1 говорио о обиљежавању годишњице геноцида у Сребреници, али и о обраћању потпредсједника Владе Црне Горе Дритана Абазовића на манифестацији, преноси Avaz.ba.

Суљагић је послао поруку у случају да Абазовић упита да буде говорник на комеморацији.

- Када дођеш некоме у кућу не сједаш одмах за врх стола. Зна се ко је домаћин и питаш га. Ми смо овдје домаћини и покуца се на врата и упита се. Ја сам потпредсједник Организационог одбора и када буде било и ако буде било говора о обраћању његовом на комеморацији, ми ћемо о томе донијети одлуку. Само један разлог због чега сам одмах казао да он неће бити говорник јесте чињеница да не желим да било ко мисли да је важнији од комеморације као личност јер су тај дан важне само породице и људи које ћемо укопати - истакао је Суљагић.

Захвалио се Косову на усвајању Резолуције о осуди геноцида у Сребреници.

-То је јако важна ствар и још један помак барем на симболичком плану једног опћег суочавања са догађајима из 90-тих година. Желим истаћи да је беспредметно улазити у дебате с Александром Вучићем (предсједник Србије, оп.а.) који је казао да је усвајање резолуције иживљавање над Србима, јер је једино он успио себе прогласити жртвом у Сребренице. Иживљавање је када људе побијете након што их држите данима без воде и хране па им послије прекопавате посмртне остатке. Мислим да је то ближе дефиницији иживљавања-нагласио је.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 20:04