Sumnja se da je pucano na oštećeni avion / - FOTO: KLIKS.BA
23/06/2022 u 09:55 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sumnja se da je pucano na oštećeni avion koji je letio iz Zagreba za Sarajevo

Pilot koji je upravljao avionom po dolasku na sarajevsku pistu prijavio je oštećenje trupa, a prema prvim nezvaničnim informacijama, šteta je nastala uslijed pucnjave

Avion Kroacije erlajnsa koji je sinoć sletio na pistu Međunarodnog aerodroma Sarajevo iz Zagreba ima štetu za koju se pretpostavlja da je nastala vatrenim oružjem, saznaje Kliks.ba.

Pilot koji je upravljao avionom po dolasku na sarajevsku pistu prijavio je oštećenje trupa, a prema prvim nezvaničnim informacijama, šteta je nastala uslijed pucnjave.

O slučaju je obaviješteno Tužilaštvo BiH, a uviđaj na pisti sarajevskog aerodroma je u toku.

- Nakon dobijanja informacije da je redovnim pregledom aviona na sarajevskom aerodromu, koji je stigao letom iz Zagreba, utvrđeno oštećenje trupa aviona, koje je moguće nanijeti vatrenim oružjem, dežurni tužilac Tužilaštva BiH zatražio istragu istražni tim, u prisustvu zvaničnika Direkcije civilnog vazduhoplovstva BiH - navodi se.

Treba napomenuti da bezbjednost putnika tokom leta nije bila ugrožena, a detaljnim pregledom biće utvrđena vrsta oštećenja kao i bezbjednost letjelica za dalju vazdušnu plovidbu.

Za sada nije poznato gdje je avion oštećen i kako je došlo do incidenta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 07:40