Елма Елфић Зукорлић / - INSTAGRAM
19/04/2022 u 17:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Супруга Муамера Зукорлића: Пријетили су му од 2006. године

- Као и сви, информацију о тровању мог супруга Муамера Зукорлића добила сам путем конференције за медије, што је мене и моју дјецу јако потресло и повриједило - казала је она

Елма Елфић Зукорлић, супруга муфтије Муамера Зукорлића и професорка на Интернационалном универзитету у Новом Пазару, у интервјуу за лист Нова ексклузивно говори о наводима о тровању муфтије, а које је недавно изнио Усаме Зукорлић. Зукорлићева супруга истиче да је информацију о тровању сазнала из медија и захтјева ексхумацију тела како би се установила истина, али и говори о пријетњама које је својевремено, тачније од 2006. године, добијао преминули муфтија.

Елма за лист Нова истиче да је наводе о тровању сазнала управо из медија.

 - Као и сви, информацију о тровању мог супруга Муамера Зукорлића добила сам путем конференције за медије, што је мене и моју дјецу јако потресло и повриједило. Иако је, након конференције, мој син захтијевао да погледа анализе, одбијен је и од стране породице више нисмо контактирани. Како би моја дјеца и ја имали увид у цјелокупни процес ангажовали смо тим адвоката, наводи Елма Зукорлић, преноси Нова.рс.

На питање да ли је муфтија својевремено, односно прије смрти, добијао икакве пријетње, она истиче да су постојале.

 - Од 2006. године, посебно у периоду удара на Исламску заједницу, постојале су извјесне пријетње. Муфтија је, врло често, говорио о тим претњама на медијима на којима је гостовао. Обезбјеђење од државе добија у моменту када га Исил таргетира као особу коју треба елиминирати. То је све што ја знам, истиче она и додаје:

"Ако мислите на директне пријетње, ја немам таква сазнања", наводи.

Зукорлићева супруга наводи и да њихова породица није имала сазнања да је живот њеног супруга угрожен. Како наводи, очекује да тужилаштво и полиција учине све да расвијетле околности смрти њеног супруга.

 - Од надлежних органа очекујем да се што пре изврши ексхумација и обдукција и да стручњаци судске медицине Србије, али и сви други стручни тимови који су укључени на захтјев другог дела породице, нас што прије доведу до истине, наводи Елма Зукорлић.

Подсјетимо, бивши муфтија Муамер Зукорлић преминуо је изненада у 51. години живота, 6. новембра 2021. године. Подсетимо, предсједник Странке правде и помирења Усаме Зукорлић, са члановима породице, изјавио је да породица "има основану сумњу да је муфтија Муамер Зукорлић отрован".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 18:29