нестала породица / - Приватна архива
13/10/2021 u 22:31 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Све теорије о убиству породице Ђокић

Убице су биле добро припремљене и тиме знатно отежале полицији посао, јер практично да нема ниједног трага који би могао да доведе истражне органе до нападача,

Полиција и даље интензивно трага за нападачима који су брутално ликвидирали породицу Ђокић из Алексинца, Горана (57), Гордану (56) и ћерку Лидију (25), а по свему судећи, испекторима су везане руке, преноси Нова С. Убице су биле добро припремљене и тиме знатно отежале полицији посао, јер практично да нема ниједног трага који би могао да доведе истражне органе до нападача, а инспектори последње наде полажу у резултате ДНК вјештачења. Постоје различите теорије и наводи, ко је убио ову породицу и због чега, а ово су све поменуте могуће теорије.

Комшија: Неко из близине ко је такође био упознат са начином живота породице Ђокић

Криминолог Добривоје Радовановић за медије наводи да је једна могућност да су Ђокиће убиле особе које су их добро познавале, гдје су наводи били на комшијама.

 - Друга могућност је да су то људи које Горан познаје, па је због тога стао и примио ту особу у ауто, односно њих двоје. Морао је неко да му помогне да дислоцира тијела, то није могао он сам. Дакле, онај који их је киднаповао, био је на погодном мјесту када се Ђокић зауставио колима. Опет, можда је неко улетио на силу унутра, па их натјерао да крену у супротном правцу. Врло је могуће да је стао, јер је раскрсница непрегледна и да се све тако десило - објаснио је криминолог.

Сигурно је да су убице добро познавале терен, јер је он неприступачан и требало би много припреме за овако вјешто убиство, где су кључни докази добро заташкани.

Рођак: Неко из породице ко је био близак Ђокићима

Иза убиства Ђокића морала је да стоји цијела група са тачно одређеним улогама, а полиција вјерује да је са њима повезан и неко близак породици. Улоге су тачно биле подјељене, знало се ко прати, ко их отима и убија, али и ко чисти трагове.

Горан Ђокић је имао свакодневне сличне испланиране навике, како су истражитељи досад разговарали са бројним пријатељима и познаницима убијеног власника мјењачнице, почели су да склапају мозаик о његовим навикама и кретањима. Занимљиво је да су утврдили да је он готово сваке недјеље имао идентичан план: Сваке недјеље је у одређено вријеме посјећивао мајку, а исто то се односило и на одласке на оближњи извор са балонима за воду, које је пунио и носио кући“, и након проналаска изгорелог „пасата“ поред пута откривени управо ти канистери за воду, које је убица највјероватније избацио јер су му сметали.

Дужници: Горан давао новац на камату

Оно што је извесно јесте да је убијени Горан био познат у околини Алексинца, а гдје је породица живјела, по давању новца на камату, као и да је прије одређеног времена позајмио 15.000 евра одређеној особи.

Горанова мајка је тврдила да је сигурна да је у питању новац, стога постоје наводи да је породица убијена од стране дужника, који нису планирали да врате новац Горану.

Рекеташи: Због дугова и ноца убили целу породицу

У цијелом селу је било познато чиме се Горан бави, да држи мјењачницу и да даје новац на камату. Све сумње су уперене у убиство из користољубља, то јест новца и врло је вјероватно да су управо рекеташи ти који су због неизмирених дугова трагично одузели живот целој трочланој породици.

Постоји прича да је Горан у точку аутомобила носио 100 000 евра, који су сада нестали, ауто је спаљен, што додатно отежава случај надлежним органима.

Љубавници: Мотив убиства прељуба или освета

Истражитељи, према незваничним сазнањима сумњају и даље да је главни мотив ликвидације новац, али се не искључује да је мотив и прељуба или освета. Оно што збуњује јесте чињеница да је Горан усмрћен са једним метком, док су чланови његове породице убијени са два.

Командант Жандармерије Дејан Луковић открио је за медије нове детаље о бруталном убиству породице и навео да користољубље не мора бити једини мотив овог злочина, судећи по начину на који је извршен. Оваква сурова убиства често могу да буду извршена и из прељубе.

Полицајац убица: Једна од најконтроверзнијих теорија

Полиција не искључује могућност да је у ликвидацији породице Ђокића из Алексинца учестовао и неко ко је био, или је још увијек, припадник МУП, односно особа која је упозната са полицијским процедурама и начином на који се води истрага, али и са оним најбитнијим – како сакрити трагове злочина.

Због детаљне припреме убиства, изгледи су да је у питању особа која познаје цијели систем изнутра.

Нема сумње са су злочинци пазили да за собом не оставе неке трагове, који би довели полицајце до њих. Тијела су пронађена на мјесту које је забачено, није прометно и које је било припремљено за егзекуцију, јер је потребна већа количина горива да би тијела била угљенисана до непрепознатљивости.

Робијаши: Убице су можда у затвору, али су за слободан викенд учинили језиво убиство

Истрага свирепог убиства трочлане породице из Алексинца шири се на све већи број људи, а полиција је убице тражила чак и међу осуђеницима.

Разлог што су полицијски инспектори ушли и у српске затворе је чињеница да су Ђокићи лишени живота у ноћи између недјеље и понедјељка, што оставља могућност да је у нападу на њих учествовао и осуђеник који је у то вријеме био на викенду, јер су се такви случајеви и раније дешавали.

Повратком у затвор, у понедељак ујутро, себи би обезбиједио савршен алиби. Међутим, осим викенда, затвореници имају право и на годишње одморе што им такође даје могућност да почине кривична дјела док су на слободи, што се и десило у случају свирепог убиства млинара Мирослава Јанковића из дољевачког села Држановац.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 17:39