/ FOTO: HTTPS://LAPSI.AL
06/01/2022 u 20:02 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Шверц 119 кг кокаина: Царински агенти пред тужилаштвом

Складиште је било пуно разног воћа, а дрога је пронађена у једном од контејнера који је долазио из Еквадора

Тужилаштво Алабаније је почело испитивање царинских агената и запослених скенера у луци Драч у вези са 119 килограма кокаина који је дошао из Еквадора и био сакривен у контејнерима компаније Zico SHA, пише lapsi.al.

Шверц кокаина: Камион изашао чист из скенера, иако је био натоварен дрогом?

Истрага је почела, након што је контејнер прошао кроз скенер и изашао чист. Вриједи напоменути да је наведена количина кокаина пронађена у складишту у Вакару у Тирани. Складиште је било пуно разног воћа, а дрога је пронађена у једном од контејнера који је долазио из Еквадора.

Алиби са којим су транспортери 119 килограма кокаина отишли ​​на суд изазива јаку сумњу у сарадњу јединице задужене за скенирање контејнера у луци Драч. Камион је изашао чист из скенера, иако је био натоварен великом количином кокаина.

Према ријечима администратора компаније Zico Sh.A, Марсона Муратаја који се бави увозом-извозом банана и двојице возача контејнера Гезима Калаје и Хасана Салиуа, камион се кретао из луке Драч до складишта у компаније Zico Sh A, када се у области Вакари догодила чудна прича.

image
FOTO: HTTPS://LAPSI.AL

- У близини села Романат, камион су зауставиле четири непознате особе, које су неколико минута контролисале камион и контејнер, а затим су брзо отишле. Према ријечима возача контејнера, рекли су му да не отвара уста, пријетећи породици. Администратор компаније је навео да је контејнер који је довезао терет Хасан Салиу (возач) био неправилан и да су га извели на улицу и рекли да отвори руку. Зауставио се и маскиране особе су прегледале контејнер. Према његовим ријечима, лица су отворила контејнер, прегледала робу и након изласка су оставила отворена врата контејнера са неким кутијама на земљи- наводи албански портал.

Према свједочењу, четири особе обучене у црно, са капуљачама и лица су биле заузете голфом. У групи као што су били, изашли су и рекли ми смо „држава, раширите руке “. 

- У овој ситуацији, возач је отворио руку на улазу горива Кастрати и једна од маскираних особа му је рекла "зачепи јер ће уништити породицу". Остале три особе су отишле на дно контејнера, ушле унутра и остале око 30 минута „провјере“. Након што су сишли, поцијепали су гуме контејнера и побјегли у правцу државног пута за Драч. Док су одлазили, возач је сишао и видео да је отпала гума. Провјеравајући, отишао је до задњих врата контејнера и видио да се сандуци за банане помјерају. Након што је сложио сандуке, затворио је врата контејнера и са пробушеном гумом кренуо у правцу горива- наводи тамошњи портал.

Тамо је обавијестио запослене у фирми Zico Sha, грађане Едија Шкрету и Петрита Демишаја, којима је рекао да донесу гуме. После два сата чекања, други возач компаније, Гезим Калаја, је дошао и помогао му је и око 21:30 отишао је у магацине компаније Zico sha, у Вакару, Тирана. Затим је 29. о овом догађају комуницирао са менаџером Марсоном Муратајем, коме је објаснио ситуацију која се догодила.

- Сутрадан, 29. децембра, приведени су обавијестили полицију. То је био менаџер Марсон Муратај, који је изван Албаније позвао генералног директора Државне полиције Гледиса Наноа и обавијестио га о догађају. Након што је полиција дошла у складиште, истоварене су кутије банана. Знакови питања који се постављају у овој причи су бројни, али изгледа да су притвореници својим алибијем ослободили службенике луке, у коју је кокаин прошао. Алиби приведених наговјештава да је дрога можда била утоварена на путу до складишта, док на луци није било сигнала да је натоварена кокаином. Данас је у медијима објављена фотографија снимљена са скенера у луци Драч, гдје у камиону нема необичних знакова- наводи портал.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 04:49