Haos na Kosovu / - FOTO: NOVOSTI
29/05/2023 u 17:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Vučić: Povrijeđen 41 pripadnik KFOR-a, trojica su ranjeni, jedan teže

Povrijeđeno je više od 53 osobe, a jedna osoba je životno ugrožena

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se uživo i saopštio da je ukupno povrijeđen 41 pripadnik KFOR-a od kojih su trojica ranjeni, jedan teže.

Vučić izjavio je večeras da Aljbin Kurti ima samo jednu želju - da izazove sukobe na KiM i dođe do velikog sukoba između Srba i NATO, da dovede do krvoprolića cio region i naglasio da je Kurti jedini krivac za ovo što se događa na KiM.

Vučić je u vanrednom obraćanju javnosti u Predsjedništvu rekao da je malo ko želio da to razumije šta je suština svega što se na KiM događa, iako smo mjesecima govorili da Kurti to želi da dođe do sukoba.

"U posljednja tri dana i ćorav i politički nepismen mogao je da razumije šta je to pripremano za danas i sve u organizaciji Kurtija, sa željom da dođe do velikog sukoba između Srba i NATO, a on. koji je jedini krivac za sve što se događa, da pere pilatovski ruke i kaže da sa njim to nema nikakve veze", kazao je Vučić.

Pripadnik ROSU je zapucao i ispalio više hitaca u pravcu Srba. Sa leđa je pogođen Dragiša Galjak, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Dva metka su ga pogodila. Operisan je, sada je na intenzivnoj njezi. Vjerujemo da će preživjeti ako ne dože do kompilikacija. Tada su Srbi odgovorili kamenicama. Na više mjesta su primijećeni snajperi. Povrijeđeno je više od 52 Srba. Troje su teže povrijeđeni - rekao je on.

- Dragiša Milović ima teške tjelesne povrede od udaraca, Časlav Sofronijević je teško povrijeđen od više udaraca - naveo je predsednik.

Četiri Srbina su uhapšena, a u toku su pregovori sa KFOR-om da budu pušteni, rekao je Vučić.

- Ukupno je povrijeđen 41 pripadnika KFOR-a. Trojica su teže ranje, tvrdi Vučić i kaže da se nadamo da nijedan nije životno ugrožen.

Više od 53 osobe imaju različite vrste povreda od šok bombi, suzavca i udaraca, troje je zadržano u bolnici, a jedna osoba je životno ugrožena i ima prostrijelne rane, rekao je za N1 direktor Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici Zlatan Elek.

RTS je ranije javio da ima mnogo povrijeđenih, kojima je pomoć pružena u Domu zdravlja u Zvečanu, a oni sa težim povredama prevezeni su u bolnicu u Kosovskoj Mitrovici.

Među povređenim je i reporter agencije Tanjug.

U Zvečanu i u Leposaviću je od jutros primetno pojačano prisustvo snaga Kfora. Snage Kfora su, javljaju reporteri N1, u opremi za razbijanje demonstracija.

U Zvečanu je u poslijepodnevnim časovima došlo do sukoba između snaga Kfora i okupljenih građana, bačene su šok bombe i suzavac, a letele su i kamenice i flaše.

Novosri su prenijele da je narod koji se našao na tom mjestu bio uplašen, čuje se cika i vriska, a bačen je i suzavac.

Pripadnici Kfora počeli da tuku srpski narod u Zvečanu, lete kamenice

- Tresem se. Plače mi se. Očajni smo. Oni su sa dugim cijevima. Natjerali su nas da bježimo. Jurili su nas ulicama. Psovali su nam majku i tjerali nas povicima: "Marš kućama, bježite". Uznemirena sam mnogo. Mi smo izašli i mirno protestvovali, saopštio je reporter Novosti sa lica mjesta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 19:27