/ -FOTO: ARHIVA
20/05/2022 u 08:27 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Тијело Матеја Периша биће данас испраћено у Сплит

Данашњи дан је био најгори дан у мом животу, а нада је остала негдје као мјехур у ваздуху, казао је његов отац Ненад

Тијело Матеја Периша биће испраћено данас из Цркве светог Анте у Београду за Сплит, гдје ће бити сахрањен, објавила је Београдска надбискупија.

Тијело ће бити изложено у цркви од 15 сати, а у 17 сати ће бити испраћај који ће предводити београдски надбискуп Станислав Хочевар, јављају српски медији.

Подсјетимо, јуче је потврђено да је младић чије је тијело пронађено прекјуче у Дунаву Матеј Периш. Kако пишу медији, ДНK анализа је доказала да се ради о несталом Сплићанину. Узрок смрти је, како се и претпостављало, утапање, показала је обдукција. Биће направљена и токсиколошка анализа, али ти се резултати очекују тек за неколико недјеља.

Његово тијело извукли су морнари прекјуче ујутро око 9:30. Тијело је пронађено на мјесту Ада Хуја, на ушћу Саве у Дунав.

По налогу тужилаштва обављена је обдукција и ДНK анализа, а резултати токсиколошких анализа би, према изјавама стручњака београдским медијима, могли бити познати за неколико седмица. 

Раније јуче се о цијелом случају огласила српска полиција.

- Према прелиминарном налазу обдукције смрт је наступила ненасилним путем. Припадници Министарства унутрашњих послова од тренутка пријаве нестанка хрватског држављанина интензивно су трагали за њим и предузимали све мјере и радње како би га пронашли и расвијетлили све чињенице и околности нестанка- наводи се у саопштењу. 

Хрватска амбасада у Београду ће у сарадњи с породицом и српским институцијама у најкраћем могућем року спровести све формалности и процедуре потребне да би породица Матеја Периша преузела и превезла у Хрватску његово тијело, речено је агенцији Хина у амбасади.

Матејев отац: Враћам свога сина кући, у његов Сплит

Из Београда се за Слободну Далмацију јавио Матејев отац Ненад.

- Човјек који изгуби некога као што сам ја изгубио свог Матеја има само једну наду, а то је да му буде што ближе. То ће се једном догодити, ја не знам када, али ће се догодити. Ми морамо наставити живјети овдје на земљи до неког новог сусрета. Ништа човјека на овакву вијест не може припремити. Данашњи дан је био најгори дан у мом животу, а нада је остала негдје као мјехур у ваздуху. Враћам свога сина кући, у његов Сплит- додао је Периш.

Он је замолио јавност да испоштује жељу породице да се са достојанством опросте од Матеја.

- Молим да људи и јавност то схвате и унапријед им захваљујем на разумијевању. Лично не одбијам никакво саосјећање од никога, али једноставно желим бити у миру и у миру се опростити од свога сина- поручио је Ненад Периш. 

Матеј је нестао у ноћи с 30. на 31. децембра. Истрчао је из клуба Готик, трчао улицама Београда, покушао зауставити такси и онда се, како се види на снимку надзорне камере ресторана Саванова, степеницама спустио према Сави. Но не види се да је ушао у воду.

Након тога кренула је велика потрага, српска полиција неђељама је претражовала Саву и Дунав. Истрагу су пратиле бројне шпекулације, али и теорије завјере

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 04:12