/ ILUSTRACIJA - UNSPLASH - NIU NIU MENGMENGNIU HAPšENE
23/05/2023 u 15:35 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tinejdžer iz Srbije krijumčario migrante, uhapšen u Hrvatskoj

Policijski službenici Mobilne jedinice granične policije Istok su u nedjelju oko 15:50 sati na auto-putu A3 kod Slavonskog Broda zaustavili automobil srpskih registarskih oznaka

 Hrvatska policija je uhapsila 18-godišnjeg državljanina Srbije za koga se sumnja da je migrante iz Bangladeša pokušao nelegalno da prebaci u Italiju.

Policijski službenici Mobilne jedinice granične policije Istok su u nedjelju oko 15:50 sati na auto-putu A3 kod Slavonskog Broda zaustavili automobil srpskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 18-godišnji državljanin Srbije, saopštila je policija.

Policija je u autu zatekla dva putnika za koje je utvrđeno da se radi o državljanima Bangladeša, koji su nezakonito ušli u Hrvatsku, a kriminalističkom istragom nad 18-godišnjakom utvrđeno je da je pokušao da ih prokrijumčari u Italiju, prenosi "Index".

Protiv 18-godišnjaka je podnijeta krivična prijava, a istražni sudija mu je odredio pritvor u trajanju od mjesec dana, dok su dvojica migranata u skladu sa zakonom vraćeni u BiH, saopštila je policija.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 13:56