Poplave Rijeka / MARKO FILIPOVIć/FACEBOOK - MARKO FILIPOVIć/FACEBOOK
28/09/2022 u 23:31 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tragedija u Rijeci: Muškarac poginuo u bujici

Policija apeluje na građane da ne izlaze iz kuće te da, ako se već nalaze u automobilima, ne pokušavaju voziti kroz vodene bujice

Kasno poslijepodne Rijeku i okolinu pogodio je snažan pljusak koji je s dolaskom večeri uzrokovao bujične poplave širom grada i mnogobrojne probleme u saobraćaju, prenoisi Index.hr. Poplavljen je cijeli centar, a djelovi grada ostali su bez struje. 

Riječka policija saopštila je kako je oko 19:30 dobila dojavu da je nađena muška osoba u bujici ispod auta. Do dolaska Hitne pomoći muškarac je preminuo. Tijelo je poslato na obdukciju. Riječki gradonačelnik i riječka policija apeluju na građane da ne izlaze iz kuće te da, ako se već nalaze u automobilima, ne pokušavaju voziti kroz vodene bujice.

- Ko ne mora, neka ne izlazi. Ako vas je kiša uhvatila u gradu, oprezno i strpljivo, napisao je, između ostalog, riječki gradonačelnik.

Iz PU primorsko-goranske kažu da je na području grada veliki broj saobraćajnih nesreći te takođe pozivaju sve vozače da ne pokušavaju voziti kroz vodene bujice.

- U Rijeci je oko 19 sati počela padati jaka kiša koja je potopila centar grada. Primljeno je mnogo zahtjeva za ispumpavanje vode. Zatvoren je saobraćaj u ulicama Franje Račkog, Školjić i Fiumara, saopštilo je putem tvita Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-a.  

- Poplavljeni su mnogi poslovni prostori, objekti i stanovi u gradu. Zbog poplavljene zgrade Policijske uprave primorsko – goranske na terenu su pripadnici Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite koji će pumpama pokušati ispumpati vodu. Na terenu su sve dežurne službe, dodaje Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-a. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. april 2024 02:34