/ - FOTO: UNSPLASH - ADHY SAVALA BOLNICA
13/07/2023 u 13:50 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Trebinje: Troje od osmoro djece koja su se otrovala hlorom pušteno iz bolnice

Do incidenta je najvejrovatnije došlo zbog nestanka električne energije nakon čega su djeca bila izložena uticaju velike količine hlora

Troje od osmoro djece koja su u sredu hospitalizovana otpušteno je danas iz bolnice u Trebinju nakon što su zadržani na posmatranju zbog trovanja hlorom na obližnjem kupalištu, prenosi N1.rs.

Osmoro djece uzrasta od pet do osam godina osjetilo je slabost te su prebačeni u bolnicu iz Turističko-rekreacijskog kompleksa Grad Sunca, gdje su se igrali na dečjem jezeru.

Trebinje: Osmoro djece primljeno u bolnicu zbog trovanja, po dvoje iz Podgorice i Herceg Novog

Oni su tokom noći zadržani u bolnici u Trebinju, a jutros je troje otpušteno na kućno lečenje.

- Ostala djeca bi pedijatrijsko odeljenje trebalo da napuste tokom dana. Niko nije razvio teške oblike trovanja, a neki će oporavak nastaviti kod svog pedijatra- rekla je na Radioteleviziji Republike Srpske načelnica Odeljenja pedijatrije Ljiljana Buha.

Po navodima iz Turističko-rekreacijskog kompleksa Grada Sunca Trebinje, koji je sastoji od niza povezanih bazena i jezera, do incidenta je najvejrovatnije došlo zbog nestanka električne energije nakon čega su djeca bila izložena uticaju velike količine hlora.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 07:56