Ulje (ilustracija) / Ulje
19/03/2022 u 16:27 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Трговци најавили рестрикције: Породице у Хрватској купују и по 40 литара уља

Они напомињу да се у Шпанији на примјер може купити највише три литра уља, а преносе изјаве трговаца у Хрватској да су добро снабдјевени и да не намјеравају да уводе рестрикције за једнократну куповину јестивог уља

Породице у Хрватској купују и по 40 литара уља, а ако се настави повећана потражња трговци могли да уведу и рестрикције.

Након што су велики трговачки ланци у неким европским државама увели рестрикције на куповину појединих прехрамбених артикала због страха да би рат у Украјини могао довести до несташице и великог поскупљења и хрватски грађани почели су да стварају залихе, а фотографије празних полица и колица пуних уља шире се друштвеним мрежама, наводи Јутарњи лист.

Они напомињу да се у Шпанији на примјер може купити највише три литра уља, а преносе изјаве трговаца у Хрватској да су добро снабдјевени и да не намјеравају да уводе рестрикције за једнократну куповину јестивог уља.

Из уљаре Звијезда из састава Фортенова Групе као и из Фабрике уља Цепин казу да имају довољне колицине сировине и стога нема страха од недостатка уља на хрватском тржишту.

Ипак, директор Фортенова Групе Фабрис Перушко на Новој ТВ изјавио је да ће њихов малопродајни ланац трговина вјероватно увести ограничења у једнократној куповини уља, и то не зато што уља нема него да би спријечили убрзану потрошњу својих залиха.

Из Конзума су рекли да у овом тренутку неће ограничавати колицину куповине, али ако се потражња настави повећавати овим темпом, одређена ограничења ће бити потребна.

Директор НТЛ-а Мартин Евачић потврђује да се примјећује повећана куповина уља, брашна, тјестенине, риже и шећера, али да не намјеравају да уводе рестрикције.

Трговци очекују да би могло доћи до извјесног повећања цијена, али не у мјери у којој потрошачи страхују.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 06:53