/ -JELENA TRIVIć, FEJSBUK
16/11/2022 u 09:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Trivić ne odustaje: Dodik je lažni predsjednik i nikad mu neću čestitati

Do pobjede je došao izbornom krađom, a krađa se ne čestita, kazala je ona

Potpredsjednica Partije demokratskog progresa (PDP) Jelena Trivić, kandidatkinja opozicije za predsjednika Republike Srpske na oktobarskim izborima, izjavila da je Milorad Dodik lažni predsjednik tog entiteta jer je do pobjede došao izbornom krađom.

Trivić je zahvalila opozicionim poslanicima u Skupštini Republike Srpske koji su odbili da prisustvuju polaganju zakletve Dodika, izabranog za predsjednika Republike Srpske na opštim izborima u BiH 2. oktobra.

- Zahvalna sam svim poslanicima koji su danas odbili da prisustvuju polaganju zakletve lažnog predsjednika, koji je do ‘pobjede’ došao falsifikovanjem izbora, uz pomoć Centralne izborne komisije (CIK) BiH i dijela međunarodne zajednice- napisala je Trivić na Fejsbuku.

Ona je navela da „lažnom pobjedniku nikada neće čestitati“, jer se, kako je kazala, „krađa ne čestita“.

- Vjerujem, iako to danas zvuči nestvarno, da će nalogodavci i izvršioci organizovanog kriminalnog dijela krađa izbora biti procesuirani od pravosudnih institucija -  dodala je Trivić.

Dodik je juče Narodnoj skupštini Republike Srpske položio zakletvu za novi mandat predsjednika tog entiteta.

Tom činu nisu prisustvovali poslanici opozicionih partija, Srpske demokratske stranke (SDS), Partije demokratskog progresa (PDP) i Pokreta za pravdu i red, koje Dodiku osporavaju legitimitet i tvrde da je na funkciju došao izbornom krađom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 00:10