Бисера Турковић / - Н1
10/01/2023 u 22:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Turković Abazoviću: Odlazak Kovača i Damjanovića čin koji osuđuju čak i građani Crne Gore

Ako ste, gospodine Abazoviću, vi ili neki vaš ministar bili u Potočarima 11. jula očekujući neku zahvalnicu ili politički poen, onda niste trebali ni dolaziti - navela je Turković

Nako što je premijer Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović kazao da neće smjeniti ministre Marka Kovača i Aleksandra Damjanovića zbog učestvovanja na svečanoj akademiji povodom  dana Republike Srpske na svom Fejsbuk nalogu reagovala je zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministarka vanjskih poslova te države Bisera Turković.

- Odavanje počasti žrtvama genocida čin je ljudskog dostojanstva i obaveza nas koji smo preživjeli da se sjećamo žrtava kako se nigdje i nikome to ne bi ponovilo na sramotu cijelog svijeta koji je ćutke gledao najveći pokolj i zločin na evropskom tlu nakon Drugog svjetskog rata! Ako ste, gospodine Abazoviću, vi ili neki vaš ministar bili u Potočarima 11. jula očekujući neku zahvalnicu ili politički poen, onda niste trebali ni dolaziti - navela je Turković.

Vlada nije razmatrala prisustvo Kovača i Damjanovića na svečanosti povodom Dana RS

Ministarka vanjskih poslova BiH naglašava da je odlazak Kovača i Damjanovića, ministara u Vladi Crne Gore čin “koji osuđuju čak i građani Crne Gore”.

-Prisustvo vaših ministara na obilježavanju 9. januara, nezakonitog praznika koji krši ljudska prava, slavi zločine i genocid, podržava rusku agresiju na Ukrajinu, neprihvatljiv je čin koji osuđuje ne samo Bosna i Hercegovina, nego vjerujem i većina građana Crne Gore! Neshvatljivo je da pravdate i relativizujte ono što su osudili i Evropska unija i cijeli demokratski svijet - poručila je ona.

Abazović: Neću smijeniti Kovača i Damjanovića, imaju pravo na svoj stav

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 05:03