Бисера Турковић / - РТРС
17/06/2021 u 21:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Турковић: Честитам, вријеме је да се негирање геноцида забрани и у БиХ

Вечерас је подршком опозиције и дијела власти у Скупштини Црне Горе усвојена Резолуција о геноциду у Сребреници којом се осуђује и забрањује јавно негирање геноцида.

Минисарка вањских послова БиХ Бисера Турковић је усвајање Резолуције о Сребреници назвала важним и историјским кораком за Црну Гору, али и за цијели регион, кликс.ба.

(ВИДЕО) Скупштина: ДПС, УРА и мањине смијенили Лепосавића, усвојен предлог закона о буџету и предлог резолуције о Сребреници

-То је велики корак ка помирењу, регионалној стабилности те снажан подстицај борби за истину и правду. Честитам народу и властима Црне Горе на овом праведном и одговорном чину- прва је реакција шефице бх. дипломатије.

Додала је како је и крајње вријеме да се и у БиХ осуди и забрани негирање геноцида и слављење ратних злочина.

-Ово је потврда да суочавање са истином и међународно признатим пресудама није питање нације или етничке припадности, него хуманости, преданости правди, миру и општем добру- поручила је.

Вечерас је подршком опозиције и дијела власти у Скупштини Црне Горе усвојена Резолуција о геноциду у Сребреници којом се осуђује и забрањује јавно негирање геноцида.

Резолуција најоштрије осуђује геноцид у Сребреници, потврђује да је геноциду страдало преко осам хиљада цивила бошњачке националности, забрањује јавно негирање постојања или умањење геноцида у Сребреници, те се њоме проглашава 11. јули Даном сјећања на жртве Сребренице.

Izdvojeno

06. avgust 2021 05:36