/ - SKY-ILUSTRACIJA PORTAL DAN, SHUTTERSTOCK, FACEBOOK,
30/01/2023 u 15:37 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tužilaštvo BiH: Narednih mjeseci optužnice po osnovu Skaj aplikacije

Dodaje se da su među osumnjičenima i dva advokata, jedan sudija Osnovnog suda u Bijeljini i nekadašnji savjetnik u Ministarstvu bezbjednosti BiH

Tužilaštvo BiH saopštilo je da se narednih mjeseci očekuje podizanje više optužnica protiv osoba čije su kriminalne aktivnosti otkrivene na osnovu dešifrovanih aplikacija "Skaj" i "Anom", koje su koristili, prenosi N1.

-Više od 100 osumnjičenih iz 14 različitih agencija, policijski službenici, advokati, pa čak i jedan sudija, kao i tužiteljka, obuhvaćeni su istragama koje se tiču kriptovanih ‘Skaj’ i ‘Anom’ aplikacija- potvrdilo je danas za regionalnu N1 televiziju Tužilaštvo BiH.

Navodi se da je do sada više od 100 osumnjičenih, koji su uhapšeni ili privođeni u proteklih 16 mjeseci i da su među njima i osobe iz 14 različitih policijskih i agencija za sprovođenje zakona.

Tužilaštvo je preciziralo da se radi o osobama zaposlenim u Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH, MUP-u Republike Srpske, MUP Kantona Sarajevo, Graničnoj policiji BiH i Obavještajno-bezbjednosnoj agenciji BiH.

Dodaje se da su među osumnjičenima i dva advokata, jedan sudija Osnovnog suda u Bijeljini i nekadašnji savjetnik u Ministarstvu bezbjednosti BiH.

Tužilaštvo BiH je navelo da je Kancelarija disciplinskog tužioca Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH (VSTS) na osnovu istrage po osnovu dešifrovanih aplikacija „Skaj“ i „Anom“ suspendovala državnu tužiteljku Dianu Kajmaković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 05:47