Mario Banožić, hrvatski ministar / - FOTO: N1
14/11/2023 u 17:35 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Tužilaštvo iz Vukovara: U krvi bivšeg ministra Banožića nije pronađen alkohol

Državno tužilaštvo će nastaviti sa sprovođenjem zakonom propisanih dokaznih radnji radi donošenja odluke u ovom predmetu, poručuju

U uzorku krvi koji je nakon saobraćajne nesreće uzet od bivšeg ministra obrane Maria Banožića, nakon što je u subotu u ranim jutarnjim satima skrivo nesreću, nije utvrđena prisustnost alkohola, saopštilo je u Županijsko državno tužilaštvo u Vukovaru.

„Ovo je državno tužilaštvo 13. novembra 2023, tokom poslepodnevnih sati, primilo rezultate toksikološkog vještačenja (alkohol, droga, psihotropne supstance i ljekovi). Uvidom u izdate naloge i dokumentaciju s tačnim datumima i vremenima izuzimanja potrebnih uzoraka u Opštoj županijskoj bolnici u Vinkovcima, kod osumnjičenog 44-godišnjeg vozača ličnog vozila, u trenutku saobraćajne nesreće, nije utvrđena prisutnost alkohola ili prisutnosti droga, psihotropnih supstanci i ljekova koji utiču na psihofizičke sposobnosti osumnjičenog“, navode iz vukovarskog tužilaštva.

Napominju kako je, u svrhu utvrđivanja činjenica važnih za krivični postupak, 11. novembra tužilaštvo u Vukovaru izdalo nalog za obdukciju stradalog 40-godišnjeg vozača kombi vozila te nalog Centru za forenzička ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ za toksikološko vještačenje krvi i urina 44-godišnjeg vozača, a nalozi su 12. novembra 2023. potvrđeni u pisanom obliku.

Iz tužilaštva takođe napominju kako još nisu primili krivičnu prijavu Policijske uprave vukovarsko-sremske protiv Banožića, uz napomenu kako je dodatno tužilaštvo obaviješteno od Uprave saobraćajne policije Vinkovci da su na traženje vještaka, koji je prisustvovao uviđaju, ponovo izašli na mjesto događaja radi dodatnih mjerenja.

Državno tužilaštvo će nastaviti sa sprovođenjem zakonom propisanih dokaznih radnji radi donošenja odluke u ovom predmetu, poručuju i dodaju kako će povodom informacija objavljenih u medijima „vezano za radnje sprovedene u bolnici i od drugih osoba“, naložiti nadležnoj policijskoj upravi sprovođenje kontrole radi provere njihove tačnosti.

Dio medija je objavio nepotvrđenu informaciju da je tokom provjere uzorka krvi Maria Banožića u vinkovačkoj bolnici pronađena prisutnost 0,21 promila alkohola.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. maj 2024 23:35