/ - RTS
22/05/2023 u 11:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tužilaštvo pokrenulo postupak protiv majke dječaka osumnjičenog za ubistva u Ribnikaru

Nakon što tužilaštvu budu dostavljeni izvještaji Policijske uprave za Grad Beograd i Gradskog centra za socijalni rad, javnost će bez odlaganja biti obaviještena o daljem toku postupka

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je po službenoj dužnosti formiralo predmet u vezi sa događajem u OŠ Vladimir Ribnikar od 3. maja kada je kako se sumnja maloljetni K. K. lišio života devet osoba i ranio još četvoro, od kojih je još jedna djevojčica preminula, kako bi se utvrdilo da li se u radnjama M.K. – majke maloljetnog K. K. stiču elementi krivičnog djela „zapuštanje i zlostavljanje maloljetnog lica“ iz čl. 193 Krivičnog zakonika, saopštilo je ovo tuilaštvo.

Tužilaštvo je Policijskoj upravi za grad Beograd uputilo zahtjev za prikupljanje potrebnih obavještenja kojim je naloženo da se sasluša osumnjičena M. K. da se obavi razgovor sa pedagogom i psihologom zaposlenim u OŠ Vladimir Ribnikar, kao i da se preduzmu sve druge mjere i radnje potrebne za potpuno utvrđivanje činjeničnog stanja.

Takođe, Gradskom centru za socijalni rad naloženo je da izvrši dijagnostičku procjenu funkcionisanja porodice maloljetnog K. K. i o tome dostavi izvještaj tužilaštvu, kao i da utvrdi da li se navedena porodica odranije nalazila u evidenciji tog organa.

Nakon što tužilaštvu budu dostavljeni izvještaji Policijske uprave za Grad Beograd i Gradskog centra za socijalni rad, javnost će bez odlaganja biti obaviještena o daljem toku postupka i donijetim odlukama, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Škola "Vladislav Ribnikar" nastavlja da radi bez ocjenjivanja i ispitivanja đaka

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 18:51