/ - Дарко Елез
28/05/2021 u 17:10 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Тужилаштво тражи још три мјесеца притвора за Елеза, близак кавчанима

Против њега води се истрага за кривична дјела организовани криминал, тешка убиства, изнуде и угрожавање безбједности

Тужилаштво Босне и Херцеговине затражило је од Суда БиХ да се Дарку Елезу за још три месеца продужи притвор, због опасности од бјекства, могућности да омета истрагу, прикрије доказе, утиче на свједоке или понови кривично дјело за које је оптужен.

-У овом предмету, Тужилаштво БиХ, заједно са партнерским институцијама и агенцијама, проводи интензивну истрагу за кривична дјела организованог криминала, повезана са више кривичних дјела почињених на подручју Источног Сарајева и Босне и Херцеговине-наводи се у саопштењу Тужилаштва БиХ.

Додаје се да је продужење притвора затражено да би се обезбједили услови за неометано вођење истраге у овом предмету.

Против Дарка Елеза води се истрага за кривична дјела организовани криминал, тешка убиства, изнуде и угрожавање безбједности.

Елез је 21. децембра 2020. године ухапшен у Београду, а БиХ је изручен 3. марта, пошто је Апелациони суд у Београду 23. фебруара правоснажно одлучио да су испуњени услови за његово изручење.нм Он се доводи у везу са Вељком Беливуком- Вељом Невољом и кавачким кланом. Сматра се да је Елез био задужен за послове ове групе на териротији Босне и Херцеговине. Да ту није крај рушења "сна о балканској мафији", потврђује и хапшење неколико десетина особа у Словенији које су означене као припадници и сарадници ове криминалне организације. 

Истрагу у овом предмету води Тужилаштво БиХ, заједно са Министарством унутрашњих послова Републике Српске, Државном агенцијом за истраге и заштиту, Агенцијом за форензичка испитивања и вештачења БиХ, као и другим полицијским и безбедносним агенцијама у БиХ и региону, у оквиру предмета Беливук, Кавачки клан и сличним.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 14:27